Verse loempia’s

Geplaatst door:

(ca. 30 loempia’s, snack)
Duur: 20 min voorbereiding, 30 min rollen

Materiaal

  • snijplank
  • mes
  • kom
  • dunschiller
  • sausbakje

Ingredienten

  • 1/2 pak rijstvellen
  • 4 wortel
  • 300gr tauge
  • 1 komkommer
  • 12 sticks surimi
  • 1 krop sla of ½ chinese kool
  • 1 duim gember
  • 2 el hoi sin saus
  • ½ spaanse peper

Bereiding

Vulling
Maak de tauge schoon door de groene puntjes eraf te halen, schil de wortel met een dunschiller. Was de sla en de komkommer. Snijd alles in lange dunne reepjes van ongeveer 5 cm. De surimi hoef je niet echt te snijden, in grove stukken sheuren is prima.

Saus
Schil de gember, en snijd in hele kleine blokjes (1x1mm). Haal de zaadjes uit de peper en snijd in net zo kleine stukjes. Doe de hoi sin saus in het sausbakje en voeg de gember en peper toe en roer samen met 1el water.

Rollen
Zet een grote kom met warm water klaar.  Dompel een vel onder in het water voor ongeveer 15 a 20 sec. Haal het vel er voorzichtig uit en laat een beetje uitlekken.

Leg het vel op de plank, en op ongeveer 1/3e de reepjes groente en vis neer en hou ongeveer 1cm ruimte aan de zijkanten over. Een gerolde loempia is ongeveer 3cm in doorsnede, dus doe er niet te veel vulling in.

Vouw de buitenkanten naar binnen en vervolgens de onderkant, zodat de vulling al deels is ingepakt. Zet al je vingers (behalve je duimen) op de vulling en je duimen aan de onderkant van de vulling. Rol nu voorzichtig de loempia op.

Wanneer je gewoon verder rolt, komt de loempia vanzelf los.

Opdienen
Snijd de gerolde loempia schijn door de helft en leg ze op elkaar op een bord, druppel was saus met een lepel er om heen, of zet het bakje er gewoon bij.

Eet smakelijk!

Tips

  • Hou je van pit? Doe dan een beetje chilisaus bij de vulling, voordat je de loempia oprolt.
  • De zoetekauwen kunnen een eetlepel bruine suiker bij de dipsaus doen.
  • Deze loempia’s kunnen ook gewoon in de oven. Vijf minuten op 200 graden. Let er wel op dat wanneer je de loempia neer legt, dat het ‘uiteinde’ aan de onderkant zit.
  • De rijstvellen en hoi sin saus kun je in iedere toko vinden.
  • De groenten kan je van te voren ook blancheren, dan krijgen ze een wat mildere smaak. Laat ze dan wel uitlekken voordat je ze gebruikt, anders gaan de vellen kapot.
0

Over de auteur:

  Gerelateerde posts

Voeg een Commentaar