(ca. 4 personen, maaltijd soep)
Duur: 30 min.
Materiaal
- 2 koekenpannen (klein)
- 1 grote koekenpan
- 2 pannen
Ingredienten
- 4 kippenpoten
- glasnoedels
- 1 bakje kastanje-champignons
- 1 bosje lenteui
- 1 duimpje gember
- 1/2 bosje koriander
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- boter
- bouillonblokjes
- ongezouten cashewnoten
- zonnebloemolie
- sojasaus
- zout
- peper
Bereiding
De kip
Portioneer de kippenbout met een groot scherp mes in twee stukken: de dij en de drumstick. Verwijder de huid van de dij, maar gooi hem niet weg. Snijd het uiteinde van de drumstick weg, en schraap langs het been, zodat deze bloot komt te liggen.
Doe een klont boter in een koekenpan, plet een knoflookteen en doe die bij de boter op middelhoog vuur. Doe zout en peper op de drumstick en bak ze rondom bruin in de pan.
Neem de huid van de dij en bak die in een andere pan, zonder boter of olie. Gebruik een spatel om te voorkomen dat hij gaat krullen tijdens het bakken. Let op: dit kan nog wel eens gaan spetteren, dus wees voorzichtig). Als de huid krokant is, haal hem eruit en snijd hem in dunne reepjes van ca. 1mm bij 3cm. Leg deze reepjes in een bakje met keukenpapier, om het overtollige vet eruit te halen.
De bouillon
Zet een soeppan op en maak met de bouillonblokjes ongeveer 1L kippenbouillon.
Voeg de kippendij toe en laat ongeveer 20 minuten koken. Haal hierna de dijen eruit en pluk deze.
De noedels
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing in een pan met water. Giet af en voeg wat olie toe om te voorkomen dat het gaat plakken.
De groentes
Snij de peper, gember, het witte gedeelte van de lenteui en knoflook fijn. Fruit dit aan met wat olie in de grote koekenpan. Hak de champignons in kleine plakjes doe deze ook in de pan. Voeg twee eetlepels sojasaus toe.
De garnering
Snijd het groene gedeelte van de lenteui, hak de cashewnoten fijn. Ook de koriander mag fijn gehakt worden. Zet dit allemaal apart, samen met de gebakken reepjes kippenhuid.
Opdienen
Vul 4 soepkommen met noedels, leg hier de gesnipperde kip en de drumstick op.
Voeg de champignons toe en tot slot de bouillon. Strooi de diverse garneringen erover en serveer.
Selamat makan!
Tips
- Als je zelf niet de kip kan portioneren, kan je dat natuurlijk ook vragen aan de slager. Je kan ook gewoon de dij weglaten en alleen de drumstick gebruiken.
- In plaats van noedels kan je ook rijst gebruiken, gebruik hier voor plakrijst. Nog makkelijker is lontong, dit zijn rijstzakjes, verkrijgbaar bij de toko. Deze kook je anderhalf uur in water op laag vuur, laat je afkoelen en snijd je in kleine blokjes.
- Dit lijkt een uitgebreid recept, maar de tijd gaat vooral zitten in de voorbereiding zitten. Ook kun je meerdere dingen tegelijk doen, zoals bouillon maken en de champignons bakken.
MEI
Over de auteur: