Chocolade brownies

Geplaatst door:

(ca. 6 personen of 1 vriendin, dessert)

Duur: 20 min voorbereiden, 15 min. baktijd

Materiaal

  • ovenschaal
  • 2 kommen
  • pan
  • mixer
  • spatel
  • zeef
  • bakpapier

Ingredienten

  • 50gr zachte boter & boter om in te vetten
  • 350gr pure choco (min 70% cacao)
  • 150gr suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram bloem

Bereiding

Deeg
Smelt de chocolade au bain marie in een kom. Mix de boter en suiker luchtig. In een andere kom. Klop de eieren er een voor een door heen. Zeef de bloem en voeg deze langzaam toe aan het mengsel. Schep de chocolade er tenslotte doorheen, tot het volledig gemengd is.

Oven
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in. Knip het bakpapier zodat het aan de zijkanten van schaal uitsteekt en stop het in de schaal. Let op dat er geen kreukels in zitten. Stort het beslag in de ovenschaal. Zet het in de oven voor voor ongeveer 15 minuten.

Serveren
Stort de cake ondersteboven op een snijplank. Portioneer de cake en serveer op een schaal.

Eet smakelijk..

Tips

  • Ben je niet zeker of de brownies gaar zijn, neem een sateprikker, prik in de cake; wanneer de prikker droog is, zijn de brownies klaar.
  • De taart kan je versieren met wat slagroom of wat mascarpone.
  • Deze hoeveelheid is ook voldoende om te verdelen over 6 ramekins, op deze manier kan je ze direct uit de oven serveren, als ze nog warm zijn. De tijdsduur is wel wat korter: 10 tot 12 minuten.
0

Over de auteur:

  Gerelateerde posts

Voeg een Commentaar