Ik ben een junkie

Geplaatst door:

Als mensen horen dat ik kok ben, krijg ik meestal positieve reacties en zijn ze nieuwsgierig over het waarom? Ik kan het niet uitleggen, sommige koks zeggen dat het hun passie is, of hun roeping. Dat is het niet voor mij, hoewel ik vol vuur en passie praat als het gaat over eten. Ook wanneer ik tips geef over hoe het beste een reebout te bereiden, ga ik tekeer als een Jehova aan je deur, die maar niet weg wil ...

Lees verder →
1

Vette shit, ouwe!

Geplaatst door:

De 3 geheimen van de Franse keuken zijn heel simpel: “vet, vet en vet”. Een onsje boter hier, een paar eieren en nog een flinke scheut room. Ook sauzen en soepen worden gemonteerd met boter of wat room erbij. Zo schijnt er ruim 8 ton(!) boter per jaar erdoor heen te gaan bij het restaurant van Paul Bocuse. Dat komt omrekend neer op ong. een pakje boter per gast per maaltijd (aangevuld met een halve liter room en 3 eieren). ...

Lees verder →
0
Pagina 6 van 6 «...23456