'Kennis over eten en koken delen om meer uit het leven te halen'


 

Wat is onze visie?
Ons motto is ‘Food is our religion’. Wij denken dat leren over eten en koken je leven verrijkt. Of dat nu is omdat je gezonder leert eten, je meer energie krijgt of leert over waar je eten vandaan komt en wat voor invloed dat heeft op je omgeving. De kennis en ervaring hierover die wij hebben opgebouwd willen we graag delen. Zodat iedereen weet wat hij in zijn mond stopt, wat voor invloed dat heeft en een bewuste keuze kan maken.

Waarom eten?
Eten verbindt. Denk aan zakenlunches, een eerste date in een restaurant of barbecues in de wijk. Maar bij eten hoort ook koken en dat is een vak apart. Koken in een groep is samenwerken, nadenken, plannen en het gebruiken van al je zintuigen. Dit maakt koken een goede tool om les mee te geven. Als de zintuigen geprikkeld worden, blijft de beleving sneller hangen. Wij zorgen ervoor dat die beleving er één is die telt.

Wie is Culinary Gurus?
Culinary Gurus bestaat uit een team van jonge, gedreven en professionele koks. Naast een grote liefde voor koken en eten zijn deze koks intern opgeleid en ruime ervaring met lesgeven. Dit team wordt geleid door Robert Voesten, die de afgelopen tien jaar in de horeca heeft gewerkt en daarnaast ook ruime pedagogische en didactische ervaring opgedaan. Zo heeft hij o.a. een school opgezet in Indonesië en diverse kinderen in Nederland met een ‘rugzakje’ begeleid. Al deze ervaring wordt gebundeld in de interne opleiding, zodat de kinderen hier optimaal van kunnen profiteren; alleen dan is koken meer dan eten bereiden.