Zoete koek en andere licht verteerbare dingen

Geplaatst door:

Veel van mijn vriendinnen zijn verslaafd aan suiker en niet zo’n beetje ook. Afkicken schijnt ook niet gemakkelijk te zijn: zo bleken ratten in een laboratorium meer problemen te hebben met afkicken van suiker, dan van heroine! Een vriendin besloot een tijdje geen suiker te eten, gevolg: zweten, klamme handjes, trillen, hoofdpijn en een droge mond.

Suiker is een snelle energiebron, wat de reden is waarom al die energie drankjes mierzoet zijn. Als je een marathon moet lopen een prima bron ...

Lees verder →
0

Chocolade brownies

Geplaatst door:

(ca. 6 personen of 1 vriendin, dessert)

Duur: 20 min voorbereiden, 15 min. baktijd

Materiaal

  • ovenschaal
  • 2 kommen
  • pan
  • mixer
  • spatel
  • zeef
  • bakpapier

Ingredienten

  • 50gr zachte boter & boter om in te vetten
  • 350gr pure choco (min 70% cacao)
  • 150gr suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram bloem

Bereiding

Deeg
Smelt de chocolade au bain marie in een kom. Mix de boter en suiker luchtig. In een andere kom. Klop de eieren er een voor een door heen. Zeef de bloem en voeg deze langzaam toe aan het mengsel. Schep de chocolade er tenslotte doorheen, tot het volledig gemengd ...

Lees verder →
0

Aziatische kippensoep

Geplaatst door:

(ca. 4 personen, maaltijd soep)

Duur: 30 min.

Materiaal

  • 2 koekenpannen (klein)
  • 1 grote koekenpan
  • 2 pannen

Ingredienten

  • 4 kippenpoten
  • glasnoedels
  • 1 bakje kastanje-champignons
  • 1 bosje lenteui
  • 1 duimpje gember
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • boter
  • bouillonblokjes
  • ongezouten cashewnoten
  • zonnebloemolie
  • sojasaus
  • zout
  • peper

 

Bereiding

De kip
Portioneer de kippenbout met een groot scherp mes in twee stukken: de dij en de drumstick. Verwijder de huid van de dij, maar gooi hem niet weg. Snijd het uiteinde van de drumstick weg, en schraap langs het been, zodat deze bloot komt te liggen.

Doe een klont boter in een koekenpan, plet een ...

Lees verder →
0

Caesar salad

Geplaatst door:

(ca. 4 personen, maaltijd salades)

Duur: 30 min.

Materiaal

  • grillpan
  • 3 kommen
  • snijplank
  • (koks)mes
  • garde

Ingredienten

  • 1 krop Romainesla
  • 3 kipfilets
  • 1 vers ei
  • 25cl zonnebloemolie
  • 2,5el mosterd
  • 2tl limoensap
  • 1 teen knoflook
  • croutons
  • parmezaanse kaas
  • 12 ansjovis
  • zout
  • peper

Bereiding

De kip
Doe in een kom een eetlepel olie, zout, peper en een geperste knoflookteen, roer dit lichtjes. Maak de kipfilets schoon, halveer ze stuk en even grote dikte. Doe ze in de kom met het oliemengsel, laat het ongeveer 10 minuten marineren.

Haal de kip uit de marinade en gril de kip aan beide zijdes op half vuur. Wanneer de kip ...

Lees verder →
0

Website update

Geplaatst door:

Tussen alle drukte door, toch nog even de website geupdatet. Vanaf nu is er bij elk onderdeel te zien waar we desbetreffende activiteit eerder hebben gedaan. Dit is te vinden in de rechterkolom bij elk onderdeel. Sfeer impressies en referenties volgen spoedig!

Verder had ik het al eerder over uitbereiding in de vorige post: inmiddels is Tim Versteeg ons team komen versterken. Stay tuned!

Lees verder →
0

En weer een leuke plek om te leren koken!

Geplaatst door:

Het is wat stil de laatste tijd op de site, maar dat heeft goede reden: we zijn druk bezig met uitbereiden!

Zo zijn we vanaf vandaag niet alleen te vinden op diverse scholen in Amsterdam-Noord, maar ook in ons eigen ‘stadsjie’ Utrecht. Ditmaal zijn we op de maandag middag te vinden op het Fantaziehuis, waar we samen met BSO-organisatie Ludens kookworkshops aanbieden.

Achter de schermen gebeurt er ook een hoop, maar daar over de volgende keer meer!

Culinary Gurus steunt en helpt stichting B!nk

Geplaatst door:

Stichting B!nk is een non-profit stichting, die elk jaar een land uitkiest met een project. Doelstelling van B!nk is om elk kind in een niet-westers land een toekomstperspectief te geven. Elk project dat ze jaarlijks doen, heeft als uitgangspunt kleinschalig en structureel te zijn, om verzekerd te zijn van een hoog mogelijk rendement van de geinvesteerde tijd, geld en moeite.

Dit jaar hebben ze gekozen voor Marokko en wordt er geld ingezameld met een benefiet diner op 15 ...

Lees verder →
0

We zijn weer begonnen!

Geplaatst door:

Het schooljaar is weer in volle gang, dus dat houdt ook in dat er weer VSD activiteiten zijn. Vanaf dit jaar werken we zowel voor Stichting Combiwel als voor Stichting Wijsneus. Net als afgelopen jaar geven we les in Amsterdam Noord, ditmaal zijn we te vinden op de volgende scholen:

  • Basisschool “De Satelliet”
  • Basisschool “De Poolster”
  • Basisschool “De Berkelier”
  • Basisschool “De Klimop”

Deze keer gaan we weer gezellig met zijn allen koken en nieuwe dingen leren over eten! Ook geinteresseerd in kookworkshops ...

Lees verder →
0

The heat of the kitchen

Geplaatst door:

Koks zijn bitches, klootzakken en het uitschot van de maatschappij. Althans, dat is een beetje de algemeen geldende mening in horecaland, zeker als je iemand uit de bediening vraagt. Ook een Gordon Ramsay die op tv al scheldend en tierend tekeer gaat tegen een commis, bevestigt dit beeld. Mijn vrienden en familie die alleen de voorkant kennen van de horeca, vragen me dan of dit normaal is, of ik ook wel eens zo ben uitgescholden.

Ja, ik heb meer dan eens ...

Lees verder →
0

What to eat eeehm watch

Geplaatst door:

Zoals eerder vermeld, ben ik gelijk geinteresseerd als er iets met eten langskomt op de beeldbuis. Sterker nog, dat is het enige (en Travel Channel) waarvoor ik mijn televisie aansluiting meestal gebruik. Toch kijk ik niet naar elk programma wat langs komt. Nederlandse kookprogramma’s kunnen me over algemeen niet boeien. Ze zijn slecht geedit en het niveau is vaak bedroevend laag (“TopChef: De professionals” staat alleen koks van niveau 2 toe) en de gasten zijn vaak nog erger (b.v. in ...

Lees verder →
2
Pagina 5 van 6 «...23456