Keuken bluf 6: Bakken en braden

Geplaatst door:

Goede pannen
Zoals ik eerder al vertelde, is goed gereedschap een vereiste als je een beetje serieus wil koken. En koken zonder pannen is vrij lastig. Dus beetje kok zorgt goed voor goede pannen. Je kunt het zo duur maken als je wilt, maar je moet in ieder geval geen stalen pannen kopen. Hier kan je niet mee bakken, want alles blijft er aan vast plakken, maakt niet uit hoeveel boter of olie je gebruikt. Zelf ben ik old school, ...

Lees verder →
0

Keukenbluf en trucs 5: Het juiste gereedschap

Geplaatst door:

In mijn vorige blog schreef ik over hoe je door plannen en multitasken je een hoop tijd kan besparen, net als de jongens in de keuken. Een oplettende lezer zal misschien denken: “ja, leuk al die grapjes die hij opnoemt, maar op tv zie ik al die koks met de meeste superdeluxe apparatuur in de weer gaan, zo kan ik het ook”. Daarom vandaag een blog met welke spullen je dan gewoon echt in huis móet hebben, als serieuze hobbyist, ...

Lees verder →
1

Keuken bluf & trucs deel 4: shortcuts

Geplaatst door:

Veel mensen (vooral mensen met kinderen) vertellen me dat ze soms moeite hebben met snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Rond vijven kom je van je werk, moe en dan moet je ook nog boodschappen doen, koken en het liefste dit alles voor een uur of zes, zodat de kids ook nog een beetje op tijd hebben te eten.

Een onderzoek in Engeland wees uit dat vrouwen gemiddeld zo’n 13 uur per week bezig zijn met koken, dat ...

Lees verder →
0

5 populaire misverstanden over eten

Geplaatst door:

Iedereen eet, heeft voorkeuren en dan is het ook logisch dat er meningen zijn over eten. Ik hoor echter best wel vaak dingen over eten die niet helemaal kloppen of ronduit onzin zijn. Foute aannames kunnen dan in dit geval een gezonde levensstijl in de weg staan en op deze manier hoop ik wat spookverhalen uit de wereld te kunnen helpen.

1. Melk is gezond

Generaties mensen zijn opgegroeid met slogans als “Melk is goed voor elk” en “Melk: de witte motor”. ...

Lees verder →
0

We gaan weer beginnen!

Geplaatst door:

De scholen zijn weer begonnen, dus wij gaan ook weer van start! Dit jaar zijn we niet alleen te vinden in Amsterdam, maar ook in onze eigen vertrouwde stad: Utrecht. Zoals eerder verteld hebben we samen met de GG&GD van Utrecht een programma ontwikkeld voor de Bredescholen in Overvecht. Naast de Bredeschool Overvecht zijn we ook te vinden op andere scholen in Utrecht en zelfs op Buurthuizen!

Op de volgende plekken kan je ons komende periode verwachten:

Amsterdam

  • Basisschool ‘de Satelliet’
  • Basisschool ‘de Poolster’
  • Stichting ...
Lees verder →
0
Pagina 1 van 6 12345...»